Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

slovakia-2

Στις 10 Απριλίου 2016, την τέταρτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του χωριού Κάσοφ (Kašov) νομού Τρέμπισοφ (Trebišov) ανατολικής Σλοβακίας, όπου παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον καινούργιο τους ιερατικώς προϊστάμενο, τον π. Παϊσιο Ραντοσλάβ Λουπγιάν, τον οποίο ταυτόχρονα χειροθέτησε πνευματικό.

Να αναφερθεί ότι ο π. Παϊσιος, έγγαμος και απόφοιτος της Ορθόδοξου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πρέσοβ Σλοβακίας, έχει το όνομα του μεγάλου Έλληνα οσίου Γέροντος Παϊσίου, ενώ η μικρή του κόρη φέρει το όνομα της Πόντιας Ελληνίδας οσίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Η ενορία του χωρίου Κάσοφ κατέχει μιά ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην Σλοβακία, καθώς το 1968, κατά την διάρκεια των εντάσεων μεταξύ των Ορθοδόξων και Ουνιτών, οι φανατισμένοι Ουνίτες επί ώρες φρικτά βασάνιζαν τον αείμνηστο Ορθόδοξο ιερέα του χωριού, τον μακαριστό π. Iωσήφ Φρίτσκυ.

slovakia-1

slovakia-3

Εμφανίσεις: 304183
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: