Γράφτηκε από τον/την Εκ της Μητροπόλεως. Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016

kassovias-1

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ένας νέος εργάτης προστέθηκε στον Αμπελώνα του Κυρίου στην Σλοβακία.

Πρόκειται περί του έγγαμου πρεσβυτέρου Νικηφόρου Miloš Σούρμα, φοιτητή του πέμπτου έτους της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πρέσοβ Σλοβακίας, ο οποίος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης από τα χέρια του Σεβ. Μητροπολίτου Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεωργίου κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Μπέζοφτσε του νομού Σόμπραντσε ανατολικής Σλοβακίας, όπου ο νέος πρεσβύτερος θα υπηρετήσει ως ιερατικώς προϊστάμενος.

Μαζί με τον οικείο επίσκοπο συλλειτούργησαν ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας και της Ι. Αρχιεπισκοπής Πρέσοβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ιερέας π. Νικηφόρος φέρει το όνομα του νεοφανούς Έλληνα Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, το οποίο έλαβε κατά την εις διάκονον χειροτονία του από τον Μιχαλουπόλεως Γεώργιο.

Παρακαλούνται οι αναγνώστες της ιστοσελίδος "Ρομφαία" να προσεύχονται για τον νέο κληρικό, όπως ο Κύριος και Μέγας Αρχιερεύς της Εκκλησίας του χαρίσει εύκαρπη και ευλογημένη ιεροσύνη.

kassovias-2

kassovias-3

kassovias-4

kassovias-5

Εμφανίσεις: 304363
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: