Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016

slovakia-3

Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (8.1. κατά το ιουλιανό ημερολόγιο) ήταν μια μέρα χαράς για την Ι. Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, καθώς στον Αμπελώνα του Κυρίου προστέθηκε ένας ακόμα εργάτης.

Ο υποδιάκονος Μίλος Σούρμα, φοιτητής 5ου έτους της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πρέσοβ Σλοβακίας, έλαβε από τον Κύριο, μέσω από τα χέρια του οικείου αρχιερέως Μητροπολίτου Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεωργίου, το πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, μετονομασθείς σε Νικηφόρο, προς τιμήν του νεοφανούς θαυματουργού Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μπενιάτινα, από το οποίο κατάγεται ο νέος διάκονος, ο οποίος, κατά το τοπικό έθιμο, πριν από την χειροτονία του έλαβε μπροστά σε όλο το εκκλησίασμα την ευχή της συζύγου του Λουμπομίρας.

Ο Κύριος της Εκκλησίας, ταις πρεσβίαις του Έλληνα Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, να ευλογεί κάθε βήμα του νέου κληρικού και της διακόνισσάς του.

slovakia-1

slovakia-2

Εμφανίσεις: 305314
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: