Γράφτηκε από τον/την ΤΕΕΣ. Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

balamo-1

Στην νήσο Βάλαμο από την Αγία Πετρούπολη αφίχθη στις 29 Αυγούστου 2016 ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ Ράστισλαβ.

Τη συνοδεία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας συναποτελούν ο Αρχιεπίσκοπος Μιχαλουπόλεως και Κοσίτσης Γεώργιος, ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας Μιχαήλ, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σεμιατόφσκυ, Προϊστάμενος του Μετοχίου της Εκκλησίας αυτής στη Μόσχα, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Λισενιούκ, Προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησίας στο Κάρκλοβυ Βάρυ, ο Ιερομόναχος Αλέξανδρος Γκαλούσκο, Γραμματέας του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στη Μόσχα και ο Αρχδιάκονος Μάξιμος Ντουρίλα, κληρικός της επαρχίας Πρέσωφ. Τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ραστισλάβ συνοδεύει επίσης ο Επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων, ο διοικητής της επαρχίας Ουγγαρίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Άμα τῃ ἀφίξει τον Μακαριώτατο κ. Ράστισλαβ υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Τρόϊτσκ Παγκράτιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Ανδρώας Μονής Μεταμορφώσεως του Κυρίου Βάλαμο και ο Ηγούμενος Μεθόδιος Πετρώφ, Διευθυντής του Ορθοδόξου πολιτιστικού και μορφωτικού κέντρου «Φως του Βάλαμο».

Κατά τη διάρκεια του ιεράς αποδημίας του στο Βάλαμο στις 30 Αυγούστου ο Μακαριώτατος με τη συνοδεία αυτού προσκύνησε τα ιερά και τα όσια της Μονής Βάλαμο, μετέβη στις Ιερές Σκήτες των Αγίων Πάντων, της Παναγίας του Σμολένσκ, του Αγίου Νικολάου και τυ Αγίου Βλαδιμήρου.

Ως δώρο προς την Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας ο Επίσκοπος Τρόϊτσκ Παγκράτιος προσέφερε τεμάχιο τιμίου λειψάνου του Οσίου Αντίπα του Βάλαμο.

Το πρωί, στις 31 Αυγούστου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας με τη συνοδεία αυτού αναχώρησε για την Αγία Πετρούπολη.

balamo-2

balamo-3

balamo-4

balamo-5

balamo-6

balamo-7

balamo-8

balamo-9

balamo-10

balamo-11

balamo-12

balamo-13

balamo-14

balamo-15

balamo-16

Εμφανίσεις: 305309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: