Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

pol-7

ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποίηθηκε σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακ. Μητροπολιτού Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, στον κατάμεστο ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Βαρσοβία.

Με τον Μακαριώτατο κ. Σάββα συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπιν κ. Άβελ και ο Επίσκοπος Σεμιατίτσε κ. Γεώργιος.

Σε προσφώνησή του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την μεγάλη ευλογία της μεταφοράς της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία και επισήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων ενώνει με την παρουσία του, δύο λαούς τόσο μακρινούς και με διαφορετικό πολιτισμό.

Ακολούθως ο κ. Σάββας απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Νεκτάριο, το παράσημο της Ορθόδοξης Πολωνικής Εκκλησίας.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η δύναμη της πίστεως είναι εκείνη που ενώνει διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς και η παρουσία των ιερών λειψάνων αλλά και του οικουμενικού Αγίου Σπυρίδωνπος φανερώνει αυτή την ενότητα.

Μέτα το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ το προσκύνημα συνεχίζεται με την μεταφορά της δεξίας χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος σε πόλεις της Πολωνίας.

pol-1

pol-2

pol-3

pol-4

pol-5

pol-6

pol-8

pol-9

pol-10

pol-11

pol-12

pol-13

pol-14

pol-15

pol-16

pol-17

pol-18

pol-19

pol-20

pol-21

pol-22

Εμφανίσεις: 302919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: