Γράφτηκε από τον/την ΚΥΠΕ. Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

alvania

Στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση της ορθόδοξης συνείδησης στην Αλβανία και στην κοινωνική δράση της Εκκλησίας της Αλβανίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος σε συνάντηση που είχε με Κύπριους Βουλευτές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους Βουλευτές Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Γεωργίου, Άγγελο Βότση και κα Ρούλα Μαυρονικόλα βρίσκεται στα Τίρανα για να συμμετάσχει στη 10η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ).

«Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, αναφερόμενοι στην πορεία του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για πιθανή ώθηση στις προσπάθειες επίλυσής του, διατύπωσαν εντούτοις επιφυλάξεις λόγω της παραδοσιακά άτεγκτης στάσης της Τουρκίας», αναφέρεται.

«Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην ΚΣΜ, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής να συμβάλει στην ενίσχυση της ορθόδοξης συνείδησης στην Αλβανία, όπου οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, παρόλο που δεν είναι πλειοψηφία, εκτιμάται εντούτοις ότι αποτελούν το 22% του πληθυσμού», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο δίνεται επίσης βαρύτητα «στην κοινωνική και πολιτιστική δράση, αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Αλβανίας ίδρυσε και λειτουργεί αριθμό σχολών και κέντρα παροχής ιατρικών υπηρεσιών ενώ φιλοδοξεί να ιδρύσει και Πανεπιστήμιο».

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το ελληνικό κράτος.

Εμφανίσεις: 300674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: