Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017

agioi-saranta-133

Για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου η Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο μαρτυρικό χωριό Αλύκο.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην προετοιμασία των πιστών για την Θεία Κοινωνία και τέλος αναφέρθηκε στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

''Είναι μεγάλη υπόθεση να παίρνουμε μέρος σε κάθε Δείπνο που «στήνει» ο ίδιος ο Χριστός σε κάθε Θεία Λειτουργία. Όταν υπάρχει πίστη ο φόβος εξαφανίζεται, αλλά χωρίς αγάπη η πίστη πάλι δεν μπορεί να σταθεί'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Δημήτριος υπογράμμισε: ''Να είμαστε προσεχτικοί, να γίνουμε σωστοί Ορθόδοξοι χριστιανοί όπως μας θέλει η Εκκλησία μας.''

Επίσης να σημειωθεί ότι το 1989 αλβανοί στρατιώτες εκτέλεσαν τέσσερα παιδιά για εκφοβισμό του μειονοτικού στοιχείου της περιοχής, τρία από τα οποία είχαν καταγωγή από το Αλύκο.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών και μαθητών του σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στο αναλόγιο έψαλλε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια κ. Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Αλύκο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 303348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: