Γράφτηκε από τον/την Ελευθερία - Romfea.gr. Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016

albanias kalamata

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ανακήρυξε ομόφωνα επίτιμο δημότη Καλαμάτας, προχθές το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πανηγυρική εκδήλωση της ιελειής ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Χορού.

Παράλληλα, θα γίνει η χελεχή ιης απονομής σιον Αρχιεπίσκοπο του Βραβείου -Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα έτους 2015-.

Την κορυφαία προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου τόνισαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών και της πλειοψηφίας που πήραν το λόγο.

Ο κ. Νίκας υπενθύμισε ότι ο Αναστάσιος ήταν για πολλά χρόνια Επίσκοπος Ανδρούσης κι ενημέρωσε πως δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ανδρούσα.

Αποκάλυψε ότι θα την επισκεφθεί μαζί με την Αρχαία Μεσσήνη, το πιθανότερο την επόμενη μέρα, στις 14 Δεκεμβρίου, μέρα που αναμένεται να ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι η τελετή ανακήρυξης σε επίτιμο δημότη θα γίνει στο Μέγαρο Χορού, γιατί είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να τον ακούσει, ενώ επεσήμανε πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι σεμνός, πραγματικός καλόγερος και δεν θέλει τιμές.

Οσον αφορά το έργο και την προσφορά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο.

Εδρασε σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, στην Ελλάδα, την Ανατολική Αφρική, τη Γερμανία, την Αλβανία και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, διακηρύττοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές του χριστιανισμού και του ανθρωπισμού, όπου και αν βρέθηκε.

Το μήνυμά του είναι μήνυμα ειρήνης, καταλλαγής, εργασίας και συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοπερι χώρησης μεταξύ των ανθρώπων.

Εμφανίσεις: 303040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: