Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018

metamorfosi kipros 10

Με την ευκαιρία της παραμονής του στο νησί μας ως φιλοξενούμενος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεταμορφώσεως, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, στο ορεινότερο χωριό της επαρχίας Πάφου, τον Στατό - Άγιο Φώτιο, γενέτειρα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄. 

Στον περικαλλή ιερό ναό της Μεταμορφώσεως, ο οποίος είναι πλήρως αγιογραφημένος από τον γνωστό κύπριο αγιογράφο μακαριστό π. Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κατέφθασε τις πρωινές ώρες, αφού διήλθε την πανέμορφη διαδρομή μέσα από τα πυκνά κρασοχώρια της ορεινής επαρχίας Πάφου.

Μετά την υποδοχή, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο ψάλλοντας τις Καταβασίες και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στο Κοινωνικό κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος εκτενώς στα υψηλά νοήματα της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.

Όπως επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, η δόξα, το φως μέσα στο οποίο εμφανίστηκε ο Κύριος μπροστά στους μαθητές, που επέλεξε, σαράντα ημέρες πριν το σταυρικό πάθος Του, έγινε αισθητή και κατανοητή εκείνη τη στιγμή για να κάνει ο Κύριός μας τους μαθητές Του να πιστέψουν ακόμα περισσότερο σε Αυτόν για να μην ολιγοπιστήσουν την ώρα που θα Τον βλέπουν, γυμνό και καταματωμένο με το ακάνθινο στεφάνι να υποφέρει και να πεθαίνει για την σωτηρία του κόσμου, να μην δειλιάσουν, αλλά να καταλάβουν πως το Πάθος Του το υπομένει επειδή το ήθελε, εκούσια και όχι από αδυναμία, αφού είναι ο Παντοδύναμος Υιός του Θεού που γεμάτος αγάπη για το άθλιο και αχάριστο πλάσμα Του κατέβηκε στη γη, για να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της Εικόνας της Μεταμορφώσεως περιμετρικά του Ιερού Ναού και αναπέμφθηκε Δέηση και παράλληλα όλο το εκκλησίασμα είχε τη δυνατότητα να περάσει κάτω από την εικόνα, ως είθισται να γίνεται στο τέλος της λιτανείας των ιερών εικόνων στο νησί μας.

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

metamorfosi kipros 1

Εμφανίσεις: 300764
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: