Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

igoumenos austira 1

Το πρωί της Πέμπτης 21ης Ιουνίου επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Σκέπης στην Αυστρία Αρχιμ. κ. Παΐσιος συνοδευόμενος από ένα μοναχό και τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια κατοικεί μονίμως στην Αυστρία.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τους επισκέπτες του και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη σύσταση μίας ορθόδοξης Μονής στην Αυστρία, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι οι ιερές μονές αποτελούν τους πνεύμονες της ορθοδοξίας.

Συνεχάρη επίσης τον Καθηγούμενο της Μονής π. Παΐσιο για το αξιέπαινο έργο που επιτελεί σε μια χώρα που δεσπόζει ο ρωμαιοκαθολικισμός.

Από την πλευρά του, ο Καθηγούμενος π. Παΐσιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τα καλά του λόγια και ζήτησε τις ευπαρρησίαστες προσευχές του ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη διακονία του στο δύσκολο λειτούργημα του Καθηγουμένου, το οποίο προσφάτως έχει επωμιστεί.

Αφού προσέφερε στον Μακαριώτατο μικρές «ευλογίες» από την Αυστρία, ευχήθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου να είναι πάντοτε ακμαίος και δραστήριος, για να μπορεί να καθοδηγεί τον κυπριακό ορθόδοξο λαό στην πνευματική πρόοδο.

igoumenos austira 2

Εμφανίσεις: 300520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: