Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ag georgios proti 1

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 17 Ιουνίου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, περιστοιχούμενος από κληρικούς της ενορίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος ερμήνευσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή και στάθηκε ιδιαίτερα στο Κυριακό λόγιο ««ζητεῖτε δέ πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν».

Ο άνθρωπος με τα πολλά χρήματα έχει την αίσθηση της δυνάμεως. Και αγοράζει διαρκώς υλικά αγαθά και αποξενώνεται από τα πνευματικά. Όποιος σκλαβώθηκε στο χρήμα, δεν μπορεί να είναι γνήσιος δούλος Ιησού Χριστού, ο Οποίος ζητά από μας αποκλειστική αφοσίωση. Και η καθημερινή πραγματικότητα αυτό αποδεικνύει.

Σε εποχές που οι άνθρωποι ζουν μέσα στις ανέσεις, στην πολυτέλεια και την καλοπέραση, πολύ εύκολα ξεχνούν τον Θεό. Το βλέπει κανείς και στις μέρες μας ότι επηρεαζόμαστε συχνά από το κλίμα αυτό της πλεονεξίας.

Θέλουμε διαρκώς να αγοράζουμε, να αποκτούμε περισσότερα. Και αυτή η αδάμαστη απληστία μας τίποτα άλλο δεν μας προσφέρει παρά μόνο άγχος, μέριμνα και ταλαιπωρία. 

Αυτό το άγχος, που στις μέρες µας έχει καταντήσει αληθινή μάστιγα, θεραπεύεται όταν εμπιστευθούμε τη ζωή µας στα χέρια του Θεού. Την πληρότητα στην ζωή μας θα την πετύχουμε όχι με τα επίγεια αγαθά, τα πλούτη και τις ανέσεις, αλλά με την παρουσία του Θεού στην ψυχή μας.

Αυτό το ολοκληρωτικό δόσιμο στον Θεό είναι εκείνο που θα μας καταστήσει ανθρώπους ολοκληρωμένους, αξιοπρεπείς και αυθεντικούς στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και με τον Θεό.

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

ag georgios 1

Εμφανίσεις: 234998
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: