Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

barnabas 1

Συνάντηση με ένα Κύπριο ιερομόναχο, τον Πανοσιολογιώτατο π. Βαρνάβα Γρηγοριάτη, πρόσφυγα από το χωριό Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Αποστόλων στο Κονγκό στην Αφρική, είχε το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου 2018 ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιμ. π. Βαρνάβας είναι ο πρώτος ενθρονισμένος Καθηγούμενος σε Μονή της Ιεραποστολής στην Αφρική.

Ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος με θερμά λόγια στο πρόσωπο του π. Βαρνάβα, επισήμανε για αυτόν ότι αποτελεί μία σωστή μαρτυρία Ιησού Χριστού στην Μαύρη Ήπειρο, και διαπίστωσε την σπουδαία πνευματική ζωή και τις γερές πνευματικές βάσεις που έχει θεμελιώσει στη Μονή του Οσίου Γρηγορίου στο Άγιον Όρος, οι οποίες οφείλονται στον μακαριστό γέροντά του, τον π. Γεώργιο Καψάνη, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος που δίδαξε το άνοιγμα της Εκκλησίας προς τα έθνη και του ενέπνευσε τη διακονία για την Ιεραποστολή.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις πατρικές ευχές του και διαβεβαίωσε πως θα αναλώσει τον εαυτό του στην διακονία των μοναχών που τον περιβάλλουν αλλά και ολόκληρης της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 301287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: