Γράφτηκε από τον/την SigmaLive.com. Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

kikkou nikiforos

Δεν θα παίρνουν πλέον στα χέρια τους τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου οι Συνοδικοί, μετά και από το περιστατικό δημοσιοποίησης των πρακτικών από τη Σύνοδο.Δεν θα παίρνουν πλέον στα χέρια τους τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου οι Συνοδικοί, μετά και από το περιστατικό δημοσιοποίησης των πρακτικών από τη Σύνοδο.

Αυτό ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, με αφορμή την απόφαση της Συνόδου για καθαίρεση του Στυλιανού Σάββα. 

Ο Μητροπολίτης Κύκκου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ύπαρξη φατριών και για «δελφίνους», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι προαλείφονται αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου, εξάλλου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο παρασκήνιο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών. Σενάρια, τότε, τον ήθελαν να αναλαμβάνει με την πάροδο 5 ετών. Κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν ισχύει, αφού ο ίδιος με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θα πεθάνει, όπως είπε, νωρίτερα από τον Αρχιεπίσκοπο.

O ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι δεν διεκδικεί τον θρόνο, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε τι είπε στον Αρχιεπίσκοπο σε συνάντηση που είχαν στο Μετόχι Κύκκου τότε. 

Είχε πει στον Μακαριότατο «θα γίνεις Αρχιεπίσκοπος και θα υλοποιήσεις οράματα. Εγώ δεν δέχομαι προθεσμίες. Θα μείνει εκεί πέρα, τού είπα, για όσα χρόνια του δώσει ο Θεός. Δεν μπορώ να λέω ψέματα, είμαι Αρχιερέας».

Συμπλήρωσε δε ότι ο Μακαριότατος είπε ότι τα πρακτικά τα έχουν όλοι οι αρχιερείς. Δεν φοβάμαι δημοσιοποίηση. Ό,τι λέω εντός Συνόδου, το λέω και εκτός. Με οργίζει η αποσπασματική δημοσιοποίηση που τραυμάτισε την αλήθεια των γεγονότων. Προέρχεται από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πήρε δήλωσή μου ειρήσθω εν παρόδω. Η Σύνοδος είναι Εφετείο, μόνο ως τέτοιο λειτουργεί. Ουδέποτε εκδικάσαμε την υπόθεση του Στυλιανού Σάββα.

«Δολοφόνησαν τις τοποθετήσεις μου». Είχαν δει τοποθετήσεις μου. «Ουδέποτε εκδικάστηκε η υπόθεση και πάρθηκε αθωωτική απόφαση. Μια φορά καταδικάστηκε και αυτή ήταν χθες», συμπλήρωσε ο  Μητροπολίτης.

«Δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Λέω, άρχισαν να αναπτύσσονται οι δελφίνοι της διαδοχής του αρχιεπισκοπικού θώκου;», διερωτήθηκε.

«Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Έχω αρνητικές εμπειρίες προηγούμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να μη σπιλώνεται το όνομά μου και η υπόληψή μου. Έστησα ένα όνομα και δεν επιτρέπω σε κανέναν τυχάρπαστο να με λοιδορεί», τόνισε.

Εμφανίσεις: 300300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: