Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

eldyk 1

Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο τον αποχωρούντα και το νέο Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Ο αποχωρών κ. Προκόπιος Μαυραγάνης εντός των ημερών ολοκληρώνει τη θητεία του ως Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την αγάπη και τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της εδώ υπηρεσίας του και ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση που είχε από την Εκκλησία στην προσπάθεια του τα μέλη της ΕΛΔΥΚ να γνωρίσουν την ιστορία, τους αγώνες της Κύπρου και ταυτόχρονα τις παραδόσεις και τους ιερούς τόπους της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον αποχωρούντα Διοικητή για την παρουσία του στη νήσο μας, καθότι στο πρόσωπό του Διοικητή τίμησε όλους τους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στην Κύπρο. Ευχήθηκε στον ίδιο και την οικογένειά του καλή επάνοδο στην πατρίδα.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον νέο Διοικητή, κ. Εμμανουήλ Χατζή, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα επίσημα εντός των ημερών, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε κάθε επιτυχία κατά τη διάρκεια της εδώ υπηρεσίας του, ως Διοικητής της ΕΛΔΥΚ. Επίσης, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «η συνεργασία μας θα είναι απόλυτη».

Κατέστησε γνωστό ότι «η πόρτα της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα του Γραφείου μου, θα είναι ανοικτή όλως ιδιαιτέρως για τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ. Και θα συνεργαστούμε για το καλό της Ελλάδας μας και ευρύτερα ολόκληρου του Έθνους».

Ο αποχωρών Διοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. κ. Προκόπιος Μαυραγάνης χάρισε αναμνηστικό ενθύμιο στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος με τη σειρά του χάρισε στον κ. Μαυραγάνη ένα αργυρό αντίγραφο της ψηφιδωτής παράστασης με την επίσκεψη των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής του Οικονομικού Τμήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κ. Δήμος Δήμου και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής κ. Στέλιος Γεωργίου.

eldyk 2

eldyk 2

Εμφανίσεις: 303319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: