Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

mnimi 9

Του Λουκά Α. Παναγιώτου


Μέσα στο Λαμπριάτικο κλίμα της Αναστάσιμης χαράς οι πρόσφυγες κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας Βαρίσιας πέρασαν, για άλλη μια χρονιά, το συρματόπλεγμα, που μοιράζει τον τόπο και την καρδιά μας και βρέθηκαν στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για να μετάσχουν στον Όρθρο και την θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν για την απελευθέρωση της σκλάβας πατρίδας και την επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η εν λόγω κοινότητα βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της νεκρής ζώνης, η οποία εφάπτεται της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας και ελέγχεται από την στρατιωτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

Της Λαμπριάτικης αυτής λατρευτικής Συνάξεως προεξήρχε ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος, τον οποίον και πλαισίωναν Πατέρες της Μονής Κύκκου και ο εφημέριος της κοινότητος Κάτω Πύργου Τηλλυρίας π. Ιωάννης Παπανδρέου.

Λίγο πριν το πέρας της θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ναού, η απόλυση, η προσκύνηση του αποτμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και των ιερών εικόνων και, τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος μοίρασε σε όλους Πασχαλινά αυγά.

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

mnimi 1

Εμφανίσεις: 257386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: