Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017

trifilios 9

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου, η Α. Μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος τέλεσε σήμερα, Κυριακή 8 Οκτωβρίου την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Τριφυλλίου, του εκ Λυθροδόντα καταγομένου.

Ο νεόδμητος ναός επ’ ονόματι του νεομάρτυρος της Κύπρου Πολυδώρου, ήταν από πολύ νωρίς γεμάτος από το πλήθος του κόσμου, που προσέτρεξε σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή του π. Τριφυλλίου, για να συμπροσευχηθεί ώστε η νέα διακονία του π. Τριφυλλίου να είναι κατά πάντα επιτυχής και θεάρεστη.

Ανάμεσα στο πλήθος κλήρου και λαού, το οποίο κατέκλεισε πραγματικά το μεγάλο ναό του Αγίου Πολυδώρου, ξεχώρισε και η παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, του Κοινοτάρχου Λυθροδόντα κ. Λάμπρου Λουκά και άλλων ελλογίμων και μη προσωπικοτήτων της Κύπρου.

Από σήμερα επισήμως ο νέος διάκονος Τριφύλλιος, ο οποίος φέρει και το όνομα του πολιούχου της πρωτεύουσας της Κύπρου, θα αποτελεί μέλος της Εκκλησίας της Κύπρου και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Να σημειώσουμε ότι ο νεοχειροτονηθείς διάκονος είναι κάτοχος πτυχίου ελληνικής κλασσικής φιλολογίας του Α.Π.Θ.

trifilios 1

trifilios 1

trifilios 1

trifilios 1

trifilios 1

trifilios 1

Εμφανίσεις: 301710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: