Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

kilroy xristosomow

Γράφει η Ελένη Κωνσταντίνου | dialogos.com.cy


Επανήλθε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για το θέμα της λειτουργίας σχολείων από την Αρχιεπισκοπή. Στα πλαίσια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου σημείωσε πως «σε δύο χρόνια τα νηπιαγωγεία θα ξεπεράσουν τα δέκα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, ενώ το αργότερο σε έξι χρόνια θα είναι έτοιμα Γυμνάσιο και Λύκειο».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «το Υπουργείο Παιδείας προσφέρει πλημμελώς εκπαίδευση στα παιδιά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Πανεπιστήμιο, εκτός από τη Θεολογική Σχολή». «Θέλουμε να δώσουμε ήθος, πραγματική παιδεία και θέλουμε να το κάνουμε από τα παιδάκια. Τον άνθρωπο αν δεν τον πάρεις από 1-2 χρόνια, δεν αλλάζει.

Θα προσπαθήσουμε στα επόμενα δύο χρόνια να φτιάξουμε 10 νηπιαγωγεία στη Λευκωσία και στα περίχωρα. Οι δάσκαλοι που θα πάρουμε δεν θα τα μαθαίνουν ποιηματάκια. Θα τους μαθαίνουν τρόπους. Να σέβονται τους γονείς, να μη βρίζουν, να μην ασχημονούν.

Θα αρχίσουν από τα απλά και σιγά-σιγά θα διαμορφώσουμε σωστούς ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. Απαντήσεις για το εν λόγω ζήτημα σε ό,τι αφορά τους παιδοκομικούς σταθμούς τους οποίους έχει ήδη αναλάβει η Αρχιεπισκοπή θα ζητήσει σε σημερινή συνεδρία της από τους αρμόδιους η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Συγκεκριμένα θα συζητηθεί γενικότερα η πρόθεση της κυβέρνησης να τερματίσει τη λειτουργία βρεφοκομικών σταθμών. Ωστόσο, όπως μας ανάφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, θα τεθούν και ερωτήματα για τις συνέργειες στις οποίες έχουν προχωρήσει Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας και Αρχιεπισκοπή στη διαχείριση παιδοκομικών σταθμών.

Εμφανίσεις: 301253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: