Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Κύπρου. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

kithrea 9

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της κατεχόμενης Κυθρέας, όπου πλήθος εκτοπισμένων Κυθρεωτών αλλά και άλλων περιοχών εόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα.

Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας.

Στην ομιλία του, ο Μεσαορίας Γρηγόριος, βασιζόμενος στο απολυτίκιο της Αγίας Μαρίνας, αναφέρθηκε σε πτυχές από το βίο της.

Τόνισε την αληθινή πίστη της στον Θεό, η οποία αποδείχτηκε με την αφοσίωσή της στον Χριστό μέχρι θανάτου. Η Αγία Μαρίνα έζησε σε δύσκολους καιρούς όταν οι Χριστιανοί καλούνταν να ομολογήσουν τον Χριστό με το μαρτύριο του αίματος.

Σήμερα, οι Χριστιανοί καλούνται να ομολογήσουν τον Χριστό με το μαρτύριο της συνειδήσεως. Καθημερινά, καλούνται να αντιστέκονται στο κοσμικό φρόνημα και στις προσφορές αυτού του μάταιου κόσμου.

Επίσης, οι εκτοπισμένοι καλούνται να διατηρήσουν τη μνήμη και τη νοσταλγία της πατρικής γης και να τις μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέστηκε Μνημόσυνο για όλους τους προαπελθόντες κληρικούς, διδασκάλους, εκκλησιαστικούς επιτρόπους, ιεροψάλτες, κοινοτάρχες, πατέρες και αδελφούς εκ της Κυθρέας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας πέριξ του ναού και ακολούθως οι πιστοί την προσκύνησαν.

Ανήμερα της εορτής, 17 Ιουλίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Στρόβολο. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τις αρετές της Αγίας Μαρίνας, τις οποίες καλούμαστε όλοι οι Χριστιανοί να μιμηθούμε, αφού μόνο έτσι την τιμούμε αληθινά.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε δέηση για ανεύρεση των Αγνοουμένων και επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 1

kithrea 7

Εμφανίσεις: 301309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: