Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Κύπρου. Τρίτη, 04 Απριλίου 2017

mathitikoi 7

Διεξήχθησαν σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ οι εργασίες του 2ο Μαθητικού Συνεδρίου του Προγράμματος Θρησκευτικών Περιηγήσεων, με θέμα «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στο συνέδριο, μετά τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ακολούθησε εισαγωγική ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν, σε έντυπη και οπτικοακουστική μορφή, 6 από τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του Προγράμματος και αφορούν τα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας.

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα κατατοπιστικές και έδειξαν την επιμέλεια και το ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν οι μαθητές και οι καθοδηγητές καθηγητές τους.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητών υπό την καθοδήγηση δεκάδων καθηγητών τους. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διανθίστηκε με βυζαντινούς ύμνους και διάφορες μελωδίες.

Το συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα τεσσάρων ημερίδων, που έγιναν σε επαρχιακό επίπεδο και στις οποίες παρουσιάστηκαν συνολικά 17 εργασίες των μαθητών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

mathitikoi 1

mathitikoi 1

mathitikoi 1

mathitikoi 1

mathitikoi 1

mathitikoi 1

Εμφανίσεις: 301096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: