Γράφτηκε από τον/την Ecclesia.gr. 16/10 12:17

agiasmo dikastiko 10

Να ερμηνεύουν τους νόμους με Δικαιοσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο κάλεσε τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία του αγιασμού και ο κ. Χάρης Κονιδάρης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ενώ η ιστορική χορωδία του ΔΣΑ έψαλλε τους ύμνους της ακολουθίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι για να υπάρχει ωφέλεια στην εφαρμογή των νόμων πρέπει να υπάρχουν καθαρά χέρια και μυαλά. «Μας χρειάζονται οι καλοί και σοφοί νόμοι, αλλά χρειάζεται να έχουμε δικαστές και δικηγόρους που μπορούν να δώσουν και την ανθρώπινη πλευρά, το ανθρώπινο στοιχείο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι η ερμηνεία και η τήρηση των νόμων ωφελεί περισσότερο όταν δείχνουμε αγάπη και κατανόηση, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ενίσχυση του Θεού.

Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτριος Βερβεσός.

agiasmo dikastiko 8

agiasmo dikastiko 8

Εμφανίσεις: 292697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: