Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδικού Γραφείου. Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018

organotiki 3

Την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 έγινε στον Πύργο της Ηλείας η πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου διά Θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να μελετήσει την θεματολογία και τα λοιπά ζητήματα περί της οργανώσεως του εν λόγω Συνεδρίου. 

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ο Πρωτ. π. Ηλίας Παπαγγελής και ο Πρεσβύτερος π. Παντελεήμων Παπαηλιού, εκ μέρους του Δ. Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου ο κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, Πρόεδρος, η κ. Ξανθή Σβούκα, Αντιπρόεδρος, και ο κ. Ιωάννης Τσιώρης, Μέλος. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τους συμμετέχοντες, για την πρωτοβουλία και το αίτημα του Συλλόγου να πραγματοποιηθεί διά της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο περί Θρησκευτικού Τουρισμού στον Πύργο Ηλείας και με την ευκαιρία της πραγματοποιήσεως αυτού να αναδειχθούν τα Ι. Προσκυνήματα, οι Ι. Μονές, τα άλλα θρησκευτικά μνημεία, καθώς και η τοπική ιστορία και τα πολιτιστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Πετράκος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού μετέφερε αρχικά τις πατρικές ευχές και την ευλογία στα Μέλη της Προ-Οργανωτικής Επιτροπής και την συγκατάθεση και δική του επιθυμία για την πραγματοποίηση του Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ηλεία. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε εκτενώς στα πραγματοποποιηθέντα από την Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων επιτυχή δύο προηγούμενα Συνέδρια, το Α΄ στη Ζάκυνθο το έτος 2009 και το Β’ στην Πιερία το έτος 2016, καθώς επίσης και στις οργανωτικές δομές, στην θεματολογία που οφείλει να είναι προσθετική σε όσα ήδη έχουν γίνει και λεχθεί, καθώς και στα πολλά πρακτικής φύσεως λειτουργικά-οργανωτικά θέματα που απαιτούνται. 

Ομοφώνως η Προ-οργανωτική Επιτροπή υιοθέτησε ως Γενικό Τίτλο του Συνεδρίου «ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΙΑ», βάσει της σχετικής προτάσεως του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, καθώς επίσης και όλες τις υπόλοιπες, πρακτικής φύσεως προτάσεις και υποδείξεις, τόσο του Πανοσιολογιωτάτου Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, όσο και του Αξιοτίμου κ. Χρήστου Πετρέα. 

Τέλος, συμφώνησε στην κατανομή εργασιών ανά Φορέα και αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του έτους 2018 μετά την υποβολή εκ μέρους των εμπλεκομένων Φορέων (ΣΥΝ. ΓΡΑΦΕΙΟ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Δ. ΠΥΡΓΟΥ) ολοκληρωμένου φακέλλου περί του Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου.

organotiki 1

organotiki 1

organotiki 1

Εμφανίσεις: 300697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: