Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

hmerida rouf 2

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής, ο ΟΚΑΝΑ και τα ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσαν το πρωί της 22ας Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. ημερίδα με θέμα: «Αλκοόλ: από τη χρήση στην εξάρτηση: Επιπτώσεις, θεραπεία, πρόληψη». 

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 45 κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και 40 στελέχη των Κέντρων Πρόληψης.

Στην έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο, και τόνισε την ανάγκη επιμόρφωσης του κλήρου για θέματα εξαρτήσεων αλλά και την ανάγκη συνεργασίας με φορείς πρόληψης και θεραπείας του φαινομένου. 

Στην συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο κ Κωνσταντίνος Κοκκώλης, Ψυχίατρος, Αναπλ. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο, η κ. Σταυρούλα Γάκη Κοινωνιολόγος-Συντονίστρια της ομάδας εργασίας και ο κ Αλέξανδρος Σταθακιός Θεολόγος εκ μέρους της ομάδας εργασίας ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ-ΚΠ.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγιναν δύο εισηγήσεις: 

Η πρώτη από τον κ. Κωνσταντίνο Κοκκώλη, Ψυχίατρο, Αναπλ. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ με θέμα: "Αιθυλική Αλκοόλη και επιδράσεις στον άνθρωπο".

Και η δεύτερη από τον κ. Ελευθέριο Μέλλο, Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή από το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο - ΟΚΑΝΑ με θέμα: «Εξάρτηση από το αλκοόλ: θεραπευτικές προσεγγίσεις και πρόληψη». 

Ακολούθησε συζήτηση σε δύο ομάδες εργασίας και κατόπιν κλείσιμο σε ολομέλεια με σύντομη αναφορά στις συζητήσεις των δύο ομάδων. 

Την διοργάνωση από την πλευρά της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέλαβε ο Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου απο το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ΙΑΑ.

hmerida rouf 1

hmerida rouf 1

hmerida rouf 1

Εμφανίσεις: 299192
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: