Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

axion esti thespion 6

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" στον Βαρνάβα Αττικής χοροστάτησε με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιούμενος από τον Συνοδικό Γραμματέα και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αρχιμ. π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο.

Ο Θεοφιλέστατος έτυχε θερμής υποδοχής από την αδελφότητα της Μονής, η οποία προσφάτως αυξήθηκε με την προσθήκη τριών νέων αδελφών υπό την γερόντισσα Μαριάμ, αλλά και από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαγίων Βοιωτίας γερόντισσα Ευπραξία, η οποία έψαλλε μαζί με μοναχές της περίφημης Μονής του Μαζαρακίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Επίσης, στον εσπερινό παραβρέθηκαν και απέδωσαν τιμητικά ορισμένα μουσικά μέλη ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Διαμαντής Μαυραγάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών (ΟΜΣΥΕ), Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

Ο κ. Συμεών στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μητρική σχέση που συνδέει τον κάθε άνθρωπο με την Παναγία, διότι η Παναγία είναι η μητέρα του Χριστού και η μητέρα του κάθε ανθρώπου.

"Όταν ο άνθρωπος ζει μακρυά από την αγκαλιά της Παναγίας” τόνισε ο Θεοφιλέστατος "πορεύεται στην ζωή του με μάταιο τρόπο, καθώς μέσα από τα διάφορα υποκατάστατα της ματαιότητας αυτού του κόσμου προσπαθεί να προσπεράσει ή να διασκεδάσει τον φόβο του θανάτου, που κυριεύει την ύπαρξή του".

Στη συνέχεια επισήμανε ότι “μόνο μέσα στην αγκαλιά της μάνας Παναγίας μπορεί ο άνθρωπος να νιώσει ασφάλεια, σιγουριά, αληθινή ελπίδα και αισιοδοξία, και να πορευθεί μέσα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ζωής χωρίς τον φόβο του θανάτου, αλλά με την βεβαιότητα της αιωνιότητας. Η αγκαλιά της Παναγίας μας απελευθερώνει από την ματαιότητα” τόνισε με έμφαση ο κ. Συμεών. Τέλος ο κ. Συμεών αναφέρθηκε σε διάφορα παραδείγματα ανθρώπων της καθημερινής ζωής, οι οποίοι με “το χάδι και την στοργή της Παναγίας μας νικούν τον θάνατο και δείχνουν τον δρόμο προς την Βασιλεία του Θεού".

Πρό της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αθηνών εκωλύετο για πρώτη φορά εφέτος να τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό της Μονής, και καλωσόρισε τις νέες αδελφές της Μονής, μοναχές Μαριάμ, Μακρίνα και Μαγδαληνή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός της προσελεύσεως τους στην Μονή ως "μία απάντηση της Παναγίας στις προσευχές των παλαιοτέρων και πρεσβυτέρων αδελφών της Μονής, Έλλης και Ματίνας, οι οποίες με αυταπάρνηση και αγάπη διακονούν την Μονή επί τόσα πολλά χρόνια" και ευχήθηκε η Μονή να επιτελέσει όχι μόνο τους αμιγώς πνευματικούς της σκοπούς, αλλά και την διακονία του έργου αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο αναπτύσσει ο Μακαριώτατος πλησίον της Μονής.

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

axion esti thespion 1

Εμφανίσεις: 300541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: