Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 08 Απριλίου 2018

mhtropolh anastash 8

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών εψάλλει πριν από λίγο το "Χριστός Ανέστη" στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμος, και συγχοροστάτησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Αβύδου Κύριλλος και Θεσπιών Συμεών.

''Ο αναστημένος Χριστός προσφέρει στον άνθρωπο την επανόρθωση της ανθρώπινης φύσεως, όχι απλώς στην αρχική της κατάσταση, αλλά στην τελική της, στην εσχατολογική της εκδοχή. Στη Δευτέρα Παρουσία υποχρεωτικά θα αναστηθούν όλοι οι άνθρωποι με τα σώματά τους, δίκαιοι και αμαρτωλοί'' - αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου το οποίο ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

''Η Εκκλησία είναι η κοινότητα, που αναγνωρίζει ότι η ζωή δεν προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά από τον ίδιο τον Θεάνθρωπο. Είναι η κοινότητα της αναφορικότητας, της αλληλοπεριχωρήσεως. Στο Πρόσωπο του αναστημένου Χριστού η διαφορά δεν βιώνεται ως διαίρεση, αλλά ως εμπλουτισμός και προϋπόθεση της κοινωνία'' τονίζει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Στην συνέχεια τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην ακολουθία της Αναστάσεως παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

mhtropolh anastash 1

mhtropolh anastash 1

mhtropolh anastash 12

mhtropolh anastash 12

mhtropolh anastash 12

mhtropolh anastash 3

mhtropolh anastash 6

mhtropolh anastash 6

mhtropolh anastash 6

mhtropolh anastash 6

mhtropolh anastash 6

mhtropolh anastash 1

mhtropolh anastash 1

Εμφανίσεις: 303268
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: