Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

basket mak 1

Γράφει η Δήμητρα Παναγοπούλου


"Η Εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι πρωταθλητές στα έργα αγάπης. Όταν συνεργάζονται μεγαλουργούν"

Με αυτή τη δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σφράγισε την επιτυχία της αποψινής διοργάνωσης Φιλανθρωπικού Αγώνα Μπάσκετ, που συνδιοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αιγάλεω.

Σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» συμμετείχαν σε τουρνουά τέσσερα αθλητικά σωματεία καλαθοσφαίρισης του Δήμου Αιγάλεω που συγκρότησαν την Μικτή Επιλέκτων Αιγάλεω με προπονητή τον κ. Κώστα Πολίτη, η Πρωταθλήτρια Ομάδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. και η Ομάδα του Περιοδικού Δρόμου Αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ».

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Μάνδρας, τα ενοριακά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε την προσπάθεια των συμμετεχόντων στις Ομάδες του τουρνουά, κάνοντας ειδική μνεία στη δική του αγαπημένη Ομάδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό του αρχηγού της και στελέχους της Εκκλησίας, κ. Σεβαστιανού Ανδρεάδη πριν τέσσερα περίπου χρόνια και έχει προσφέρει μέχρι σήμερα με τις δράσεις και τις εμφανίσεις της πολλά στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς και της μετάδοσης του μηνύματος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Ομάδα Μπάσκετ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής δεν είναι αθλητικό θαύμα, αλλά στον τομέα των συνεργασιών σε έργα φιλανθρωπίας κάνει πολλά θαύματα, σαν και αυτό τη αποψινής βραδιάς".

Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να τιμήσει και το αγνό αθλητικό ιδεώδες στα πρόσωπα των χρυσών κυπελλούχων, του Κώστα Πολίτη, Νίκου Λινάρδου, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή και Θοδωρή Παπαλουκά.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επίσης εγχείρισε τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο “για την κολοσσιαία κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος επί των ημερών του” και ειδική μνεία στην Ομάδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “για την συμβολή της στην κοινωνική ειρήνη και τον ανθρωπισμό”.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ενώπιον του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αμανατίδη, εκπροσώπων κομμάτων και άλλων σημαντικών φορέων, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτριος Μπίρπας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν οι τιμηθέντες χρυσοί κυπελλούχοι Έλληνες αθλητές.

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δημόσιων και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών φιλανθρωπικών φορέων και όσων κερδοσκοπικών νομικών προσώπων εμφορούνται από το πνεύμα της κοινωνικής ευθύνης με την Εκκλησία και τα Ιδρύματά της, ώστε η ελληνική κοινωνία να διέλθει τον Γολγοθά της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

Η Εκκλησία έχει το χάρισμα της ενώσεως, είπε χαρακτηριστικά, και όλοι μας, εκκινώντας από τις δικές μας αφετηρίες μπορούμε να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι της αγάπης και της ανθρωπιάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: