Γράφτηκε από τον/την Εκ του Συνοδικού Γραφείου. Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

proskinimatikos 1

Κατόπιν Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 6ης Νοεμβρίου 2017, συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου, ο οποίος απουσιάζει υπηρεσιακώς στα Ιεροσόλυμα συνοδεύοντας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, η Ομάδα Εργασίας του Διακρατικού Προγράμματος Interreg V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2020 – Έργο Re-CULT: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην νησιωτική περιοχή της Ελλάδος και της Κύπρου». 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ως επικεφαλής, ο Αντιπρόεδρος του Γραφείου και Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος Κούρτης, οι κ.κ. Χρήστος Πετρέας, Αθανάσιος Ραφτόπουλος και Βασίλειος Τζέρπος, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, οι κ.κ. Δημήτριος Τίκας, Ιωάννης Τσομπανάκης και Ιωάννης Ζιάκας από την Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ, ο κ. Παναγιώτης Πόγκας, καθώς και ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Σούζας, οι οποίοι ενημερώθηκαν επί της προόδου του έργου και τις επαφές με την Εκκλησία της Κύπρου και τους άλλους εταίρους του Προγράμματος.

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Αυτής Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συμμετέχει σε διακρατικό Πρόγραμμα Interreg.

Εμφανίσεις: 301011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: