Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

arxiepiskopos esperinos 81

Άγιος Δημήτριος | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με διαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τον Διευθυντή του Ιδιατέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τους εφημερίους του Ναού.

Να αναφερθεί ότι ο περικαλλέστατος Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους, όπως και καθημερινά συμμετέχουν στις ενοριακές πανηγυρικές εκδηλώσεις ''Δημήτρια 2017''.

Τους ύμνους του εσπερινού έψαλε πολυμελής Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Συμεών Σβανά.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και στην νίκη του Αγίου Νέστορος εναντίον του Λυαίου αλλά και στην αποϊεροποίηση που εφαρμόζεται στην κοινωνία μας σήμερα τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος είναι το σχέδιο''.

''Είναι συγκινητική εικόνα το πλήθος των ανθρώπων που κατέκλυσε απόψε την ενορία του Αγίου Δημητρίου, για να αφήσει την καρδιά σε αυτό τον χώρο. Και είναι το γεγονός πιο θαυμαστό αν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μιά κοινωνία που από πολλές πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια για την αποϊεροποίηση των πραγμάτων. Όλοι μας το βλέπουμε ότι η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος, είναι το σχέδιο και η αποϊεροποίηση φέρνει τον ευτελισμό των πραγμάτων'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: ''Οι αξίες δεν αγοράζονται στα σούπερ μάρκετ, αυτό που μας οδήγησε σε αυτό το Ναό, είναι ο Άγιος Δημήτριος και η αίσθηση ότι είμαστε όλοι άνθρωποι αδύναμοι που όμως έχουμε την ευαισθησία να ακούσουμε την φωνή του Θεού.''

''Όταν ερχόμαστε σε έναν Άγιο δύο πράγματα μας απασχολούν, πρώτον να τον ευχαριστήσουμε και το δεύτερο πως θα μπορέσει ο καθένας από μας να του μοιάσει'' συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή την εικόνα που κρατάει ο Άγιος Δημήτριος δύο παιδιά, υπογράμμισε ότι: ''Τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας αλλά δεν τον καταλαβαίνουμε πολύ, και αυτά πρέπει να φροντίσουμε σήμερα. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στα παιδιά και τον ενθουσιασμό τους, αν όμως τους βάλουμε ''κανάλια'' και διοχετεύσουμε τον ενθουσιασμό τους εκεί που πρέπει τότε ο πλούτος τους θα είναι μεγάλος.''

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμητική του παρουσία στον πανηγυρικό εσπερινό και αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή μέσα από τις δομές της χωρίς διακρίσεις, και επίσης αναφέρθηκε στην ευαισθησία του Μακαριωτάτου για τα παιδιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: