Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

epitimos iero

Πηγή: Romfea.gr


Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακήρυχθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, Καθηγητών και πλήθος κόσμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος και εν συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών κ. Αλέξιο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά.

Την αναφορά στον τιμώμενο έκανε ο Θανάσης Χρήστου αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ψήφισμα του τμήματος από την επίκουρη καθηγήτρια Αιμιλία Μπάνου.

Επίσης να αναφερθεί ότι την απόφαση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα ανέγνωσε ο κ. Μασσέλος, ενώ ακολούθησε η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου από τον κ. Ζαχαριά και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τους κ.κ. Μασσέλο και Σαββίδη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με θέμα "Χριστιανικαί επιγραφαί σε βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας".

 

Εμφανίσεις: 301057
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: