Γράφτηκε από τον/την Capital.gr. Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

kontonis ieronumos

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής  όπως ενημέρωσε με ένα ολιγόλογο δελτίο Τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης: "Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής".

Η συνάντηση έγινε λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4491/2017 για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (αλλαγή φύλου από 15 ετών), ο οποίος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από την Εκκλησία.

Συμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για το θέμα λογω (και) ακραίων αναφορών πολιτικών προσώπων που - κατα τη γνώμη του- διαστρέβλωναν την ουσία του νομοθετήματος.

Ο κ. Κοντονής έθεσε υπόψιν του Αρχιεπισκόπου τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα της αλλά και τις 16 αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων  που αποφαίνονται.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι οι προυποθέσεις για την αναγνώριση ταυτότητας φύλλου στην ηλικία των 15 ετών είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Φωτογραφία αρχείου - Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 301209
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: