Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017

naousaies

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, το ΣΤ΄Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας, ο οποίος ομίλησε με θέμα: "Μαρτύρων αίματα: Το Ολοκαύτωμα της Νάουσας".

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ηρωική και γεναία αντίσταση των Ναουσαίων έναντι των Τούρκων, καθώς και σε λεπτομέρειες από το μαρτυρικό Ολοκαύτωμα που ακολούθησε.

"Η Ελληνική Πολιτεία ανακήρυξε με βασιλικό διάταγμα την Νάουσα ως ηρωική πόλη, ενώ πριν από επτά χρόνια η Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριάρχειο με Συνοδική Πράξη ανέγραψε επίσημα τους ήρωες της Ναούσης (άντρες, γυναίκες, παιδιά) στην χωρία των νεομαρτύρων και ο επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου του 2011" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βεροίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Η θυσία των ηρώων και των νεομαρτύρων της Ναούσης, καθαγίασε τον τόπο και τον αγώνα όλων των Ελλήνων για την ελευθερία της Πατρίδος."

Εμφανίσεις: 300857
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: