Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Mitropoli Athinon 8

Μητρόπολη | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντος των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου και Μεθώνης κ. Κλήμεντος.

Να αναφερθεί ότι στην ακολουθία παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ερυθρού Σταυρού.

Στην συνέχεια με συνοδεία αγήματος πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου, προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου τελέστηκε δέηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορτή του Πασχα, τονίζοντας: "Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση και αυτό το πέρασμα έχει βαθιές τις ρίζες. Ένας λαός ταλαιπωρημένος στην ξενιτιά και στην εξορία, κάτω από πολλές ταλαιπωρίες, βάσανα και δυστυχία ζητάει τη διάβαση, ζητάει το πέρασμα.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος συμπλήρωσε: ''Θέλει να φύγει από τη σκλαβιά για την ελευθερία, από το σκοτάδι για το φως, από το ψέμα για την αλήθεια, από το θάνατο για τη ζωή. Είναι υπαρξιακή μας αγωνιά να περάσουμε κι εμείς, να διαβούμε, να γίνει δίαυλος για να μπορέσουμε στα πολλά και δύσκολα καθημερινά μας προβλήματα να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως. Καλό πέρασμα. Να περάσουμε από 'δω που είμαστε στην απέναντι όχθη. Εκεί που υπάρχει η αλήθεια, το φως η ζωή."

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: ''Υπάρχουν όμως δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι ότι το θαύμα δεν γίνεται από την μια πλευρά μόνο, το θαύμα θέλει την προσπάθεια την δική μας πρώτα και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω απόψε, ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων μας. Όλοι μαζί χρειαζόμαστε να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε, να διαβούμε. Και το δεύτερο μας το είπε ο Κύριος χθες σε όλες τις Εκκλησίες «χωρίς εμού ου δύνασθαι ποειν ουδέν».

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: ''Λιτανεύοντας μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα την συγκινητική έρχονται στο νου μας αυτές οι ευχές, Καλό Πάσχα, καλή διάβαση, να περάσουμε απέναντι από εκεί που είμαστε. Χρειάζεται όμως να συνεργαστεί η ανθρώπινη προσπάθεια με την Χάρη του Θεού. Εκεί που συναντιέται η ανθρώπινη προσπάθεια με την Χάρη του Θεού, εκεί γίνεται το θαύμα.''

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 305092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: