Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017

prompona

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε μία ενέργεια που διαλύει κάθε πιθανή σκιά που επιχειρούν να δημιουργήσουν τρίτα πρόσωπα στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προχώρησε προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Με προχθεσινή του εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, κοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκτός απ’ όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Υπουργείο Παιδείας, Μητρόπολη Ιλίου κ.λπ.), κάθε λεπτομέρεια και αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κτήμα Δ. Προμπονά.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο ναός της περιοχής των Πατησίων επιχειρείται, από συγκεκριμένα πρόσωπα που «δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ενότητας της Εκκλησίας», να λειτουργήσει ως «σπινθήρας» για να δυναμιτίσει τις σχέσεις ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ναός, ο οποίος βρίσκεται στην κανονική δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σφραγίστηκε από τις αστυνομικές αρχές εκτελώντας αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Αθηναίων.

«Χρησιμοποιείται ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα από νομικής και κανονικής απόψεως», υπογράμμισε μητροπολίτης που έχει άριστες σχέσεις τόσο με την Αθήνα, όσο και το Φανάρι, «για να υπονομευτεί το πνεύμα ενότητας που καλλιεργήθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να προκληθούν άνευ λόγου και, εκ νέου, ζητήματα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών».

Ο Αρχιεπίσκοπος γι’ αυτό το λόγο απέστειλε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όλα τα σχετικά έγγραφα για να αποκτήσει πλήρη και προσωπική γνώση της υπόθεσης, ώστε αφενός να προφυλαχθεί η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές και, αφετέρου, να μην προκαλούνται προστριβές από πρόσωπα που, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουν άλλου είδους επιδιώξεις.

Εμφανίσεις: 302012
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: