Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017

IMG 5306

Για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


 Συνεχίσθηκε στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών το σεμινάριο Κανονικού Δικαίου, το οποίο συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης μαζί με το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Εισηγητής της αποψινής συνάντησης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Ο π. Συμεών είναι πτυχιούχος τόσο της Νομικής όσο και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου και ειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο "εκκλησιαστικό δίκαιο".

Ο π. Συμεών παρουσίασε στην εισήγησή του τις εκκλησιαστικής προελεύσεως διαπλαστικές πηγές του κανονικού δικαίου και αναφέρθηκε στο θέμα της θέσης του κανονικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και ειδικότερα στο ζήτημα της συνταγματικής κατοχύρωσης των ιερών κανόνων.

Παρουσίασε τις βασικές θέσεις τόσο της θεωρίας όσο και της νομολογίας, και ανέφερε συγκεκριμένα ενδεικτικά πρακτικά παραδείγματα μέσα από την καθημερινή εμπειρία της διακονίας του στην εκκλησιαστική διοίκηση.

Τέλος, ο π. Συμεών έθεσε διάφορα ερωτήματα προκειμένου να αναπτυχθεί γόνιμος προβληματισμός μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από το θέμα της εισήγησης, ενώ τέλος ο π. Συμεών, ως Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου και τα συγχαρητήρια του για την συγκεκριμένη προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής.

IMG 5314

IMG 5318

IMG 5367

IMG 5403

Εμφανίσεις: 301265
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: