Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

sebast-21

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση υπό την οργάνωση δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού «η Αγία Φιλοθέη», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Προέδρου των Ιδρυμάτων, με κεντρικό άξονα την τιμή προς το Δημόσιο Σχολείο.

Εμπνευστής της εκδήλωσης υπήρξε ο ίδιος ο Μακαριώτατος, ο οποίος θέλησε να αναδείξει τον καθημερινό μόχθο και αγώνα μιας σημαντικής μερίδας εκ των αφανών ηρώων της οικονομικής κρίσης, και συγκεκριμένα του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας εκπαίδευσης που απαρτίζουν οι καθηγητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και κηδεμόνες των δημόσιων σχολείων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό τιμήθηκαν πέντε σχολεία της Αττικής για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο παιδευτικό καιπολιτισμικό τομέα και σε πρωτοβουλίες εθελοντισμού, κοινωνικής διασύνδεσης, αειφόρου ανάπτυξης και συμμετοχής σε σημαντικά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα σχολεία που τιμήθηκαν είναι το Μαράσλειο, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το 2οΓυμνάσιο Βούλας, το 15ο Λύκειο Αθηνών και το 2οΛύκειο Βριλησσίων.

Ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, υπογράμμισε στην εισαγωγική ομιλία του ότι η εκδήλωση τιμά εκείνους «που υπερβαίνουν τις δικές τους δυσκολίες, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους και προσφέροντας τον στην κοινωνία».

Οι τιμητικές διακρίσεις επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του κ. Ανδρεάδη, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από την τιμητική διάκριση που απένειμε στα πέντε δημόσια σχολεία, επίσης πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο στους εξήντα εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε και η απονομή τιμητικού επαίνου στους αθλητές και τα στελέχη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τη Συνομοσπονδία Ελλήνων Αθλητών ΑμεΑ και τους Ολυμπιονίκες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με θέρμη για τον εθελοντισμό, το ρόλο του δημόσιου σχολείου και για τα παιδιά, λέγοντας ότι οι μεγάλοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναχαιτίσουν την ορμή και τον ενθουσιασμό τους.

Καθώς μιλούσε πολλά μικρά παιδιά τον πλησίασαν και κάθισαν γύρω του. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τραγούδια που ερμήνευσαν άρτια οι χορωδίες και τα μουσικά σύνολα των πέντε τιμώμενων δημόσιων σχολείων και περατώθηκε με την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας των δύο Ιδρυμάτων από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη.

Στην εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι» παρέστη ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και της Κυβερνήσεως Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, καθώς επίσης και η εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη Βουλευτής Επικρατείας κα. Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Σκουρελιάκος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων και εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Γεώργιος Καλατζής, εκπρόσωποι και βουλευτές των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Μαυρωτάς, κ. Καρανικόλας, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τασσιόπουλος και κ. Παπαγεωργίου, η αντιδήμαρχος Δήμου Βριλησσίων, μέλη των Πρυτανικών αρχών και Καθηγητές Πανεπιστημιακών και άλλων Μορφωτικών Ιδρυμάτων της χώρας, εκπρόσωποι και στελέχη δημόσιων οργανισμών, δημοτικών αρχών, αθλητικών φορέων και προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

sebast-1

sebast-2

sebast-3

sebast-4

sebast-5

sebast-6

sebast-7

sebast-8

sebast-9

sebast-10

sebast-11

sebast-12

sebast-13

sebast-14

sebast-15

sebast-16

sebast-17

sebast-18

sebast-19

sebast-20

sebast-22

sebast-23

sebast-24

sebast-25

sebast-26

sebast-27

Εμφανίσεις: 301377
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: