Γράφτηκε από τον/την Από την Κοσμητεία. Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016

7477

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής, η προγραμματισμένη Ημερίδα, αφιερωμένη στην μέλλουσα να συγκληθεί Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξη Συνοδο, με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση των φοιτητών της Σχολής για ζητήματα που απασχολούν την Παγκόσμια Ορθοδοξία και πρόκειται να συζητηθούν στην εν λόγω Σύνοδο.

Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διάβασε σχετικό μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχ. π. Δαμιανός, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Αναπλ. Καθηγητής κ. Θωμάς Ιωαννίδης και η Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Κυριακή Κεφαλέα.

Για τα έξι βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνόδου εισηγήθηκαν κατά σειρά ο Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο
Επίσκοπος Αβύδου Καθηγητής της Ιστορικής Δογματικής Θεολογίας Κύριλλος Κατερέλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Κανονικού και Ποινικού Δικαίου Ειρήνη Γλάρου-Χριστινάκη, η Αναπλ. Καθηγήτρια της Ιστορίας των Δογμάτων Μαρίνα Κολοβοπούλου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Καθηγητής της Ιστορίας των Δογμάτων και Συμβολικής Χρυσόστομος και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θρησκειολογίας και Φιλοσοφίας της Θρησκείας και σύμβουλος της Γραμματείας της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής. 

Ακολούθησε μακρά συζήτηση με τη συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής.

Εμφανίσεις: 301822
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: