Γράφτηκε από τον/την protothema.gr. 20/10 19:52

filis

Ο Υπουργός Παιδείας λέει πως στο μάθημα θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας

Αναγκαία χαρακτηρίζει την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μετατραπεί σε μάθημα θρησκειολογίας, που θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας.

Ο υπουργός, σε γραπτή απάντηση που κατέθεσε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που του κατέθεσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ), επισημαίνει πως για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

Όπως τονίζει, «αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι».

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στην χώρα μας», αναφέρει, σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις».

Εμφανίσεις: 285095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: