Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

zoria

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ο Επίσκοπος Ευστράτιος Ζόρια του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου".

"Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επαναλαμβάνει την πολιτική του Κρεμλίνου, ενώ ακολουθεί την πορεία της αυτοαπομόνωσης ως απάντηση στις νόμιμες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου" - αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Επίσκοπος Ευστράτιος.

Επίσης ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Κιέβου εξαπολύει βέλη κατά του Πατριάρχη Μόσχας, τονίζοντας ότι "ο Πατριάρχης Κύριλλος προσωπικά υπήρξε ο αρχιτέκτονας της διαίρεσης της Ουκρανικής Εκκλησίας από το 1991. Επομένως, είναι δύσκολο για αυτόν να παραδεχθεί την ενοχή του για 27 χρόνια ψευδούς δραστηριότητας, που έσυρε ολόκληρη την Ορθοδοξία στη σύγκρουση".

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Ζόρια η κατάσταση "θα διορθωθεί αργά ή γρήγορα και η Ρωσική Εκκλησία θα επιστρέψει σε κοινωνία".

"Τώρα, όσοι ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας στην Ουκρανία, τίθεται το ερώτημα: να προχωρήσουμε μαζί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε διαίρεση ή να παραμείνουμε ενωμένοι με την Οικουμενική Ορθοδοξία μέσω της τοπικής ουκρανικής εκκλησίας;" - καταλήγει ο Επίσκοπος Ευστράτιος.

zorias2

Εμφανίσεις: 300250
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: