Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

folker1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ο διαχωρισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Μόσχας θα τονίσει το γεγονός ότι, σε πολιτική διάσταση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχασε την Ουκρανία'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα της Ουκρανίας κ. Κερτ Φόλκερ.

''Ελπίζω ότι μετά την απόφαση για Αυτοκεφαλία, δεν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες και βία στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα είναι μια τραγωδία'' πρόσθεσε κ. Φόλκερ.

Επίσης ο Αμερικανός διπλωμάτης πρόσθεσε πως η στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας οδήγησε στο γεγονός ότι η Ουκρανία, η οποία ήταν κάποτε πιστή σε αυτήν, να γίνει μια πιο φιλοδυτική χώρα.

''Οι Ρώσοι ηγέτες απομακρύνουν τον ουκρανικό λαό από τις ιστορικές σχέσεις του με τη Ρωσία. Η Ουκρανία σήμερα είναι πιο ενωμένη, περισσότερο εθνικιστική και πιο προσανατολισμένη προς την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και τη Δύση από ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της δολοφονίας Ουκρανών'', υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Φόλκερ.

Εμφανίσεις: 299053
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: