Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

klimkin gallaher big

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 73ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβελ Κλίμκιν, είχε κατ΄ ίδιαν συνάντηση με τον Γραμματέα για τις Διακρατικές Σχέσεις της Αγίας Έδρας, Επίσκοπο Πολ Γκαλλάγκερ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την διαδικασία χορήγησης αυτοκεφάλου στην Ουκρανία.

Ο Επίσκοπος Πολ Γκαλλάγκερ από την πλευρά του, ανέφερε ότι η "Αγία Έδρα σέβεται την απόφαση του ουκρανικού λαού να δημιουργήσει μια ενιαία τοπική εκκλησία".

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο της Αγίας Έδρας, τονίζοντας ότι "ο Τόμος είναι το πρώτο βήμα προς μια νέα Εκκλησία, ένας προάγγελος της ειρήνης, της ενότητας και της αρμονίας."

"Με την αυτοκεφαλία θα υπάρξει ενίσχυση της συνταγματικής αρχής της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και προστασία στα δικαιώματα των ελευθεριών του Ουκρανικού λαού. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και η επιστροφή στο "status quo" είναι αδύνατη" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, σχετικά με την συνάντηση αναφέρει: "Η υποστήριξη της Αγίας Έδρας σχετικά με την εκχώρηση αυτοκεφαλίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του διαθρησκειακού διαλόγου."

Εμφανίσεις: 300229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: