Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

volker

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ένα κοσμικό κράτος, δεν είναι πάνω σε κάποια θρησκευτική δομή. Ως εκ τούτου, δεν συμμετέχουμε στην επίλυση θρησκευτικών ζητημάτων στην Ουκρανία" - αυτό ανέφερε ο Ειδικός Ανιπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ουκρανία Kurt Volker, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ηχώ της Μόσχας".

Σύμφωνα με τον Volker η Αμερική βασίζεται στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και αποτελείται από εκπροσώπους όλων των θρησκειών.

"Στην περίπτωση αυτή έχουμε μια κατάσταση όπου πολλοί από τους πιστούς, πολίτες της Ουκρανίας, πιστεύουν ότι στερούνται την ελευθερία στην θρησκεία. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα κάθε ατόμου να έχει τις δικές του πεποιθήσεις και τον σεβασμό στα δικά του πιστεύω" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Ειδικός Ανιπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Σε άλλο σημείο ο Αμερικανός Αντιπρόσωπος ανέφερε ότι "ανησυχούμε για την κατάσταση όταν κάποια εξωτερική δύναμη περιορίζει την άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας."

Επίσης κατά την άποψή του, το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, μπορεί να θεωρηθεί μόνο πολιτικό από την ρωσική πλευρά.

"Πιστεύω ότι το ζήτημα θεωρείται πολιτικό, επειδή η Ρωσία το καθιστά πολιτικό θέμα. Είναι γιατί δεν θέλει η Ουκρανία να έχει μια ανεξάρτητη Εκκλησία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Kurt Volker.

Εμφανίσεις: 230241
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: