Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 22:19

mati tinos 2

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, είχε την ευθύνη συγκέντρωσης των βοηθημάτων προς τους πυρόπληκτους της Αττικής από τα δώδεκα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, παρέδωσε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πυρόπληκτης περιοχής, Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Εριφυλλίδη, 9 κιβώτια με φάρμακα, 62 κιβώτια με τρόφιμα, 17 κιβώτια με είδη υγιεινής και καθαρισμού και 68 κιβώτια με νερά.

Η συνεισφορά αυτή των κατοίκων των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους πυροπαθείς της Αττικής μεταφέρθηκε με φορτηγό όχημα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ύστερα από την ευγενική προθυμία του Επιστάτου κ. Κων. Κουσουνάδη.

Κατά την παράδοση των βοηθημάτων τελέσθηκε, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, από τον Πυροσβέστη, ο οποίος την ώρα του καθήκοντος, κατά την οποία ο ίδιος έσωζε ζωές, έχασε στη φωτιά την οικογένειά του, με τη συμμετοχή και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της συζύγου του Μαργαρίτας και του έξι μηνών, την έσχατη στιγμή βαπτισθέντος, παιδιού του Κωνσταντίνου.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τα μέλη της συνοδείας του Κων. Κουσουνάδη, Δρ. Πολυχρ. Μπαϊρακτάρη και Δήμητρα Φανερού, και μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

mati tinos 1

Εμφανίσεις: 301146
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: