Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Nosokomeio

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνέντευξη στην διαδικτυακή Pieria.tv και τον Γιώργο Οικονομίδη έδωσε την Δευτέρα 20 Αυγούστου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης, σχετικά με την Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου.

Να αναφερθεί ότι μετά την υπαίθρια Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στις 16 Αυγούστου εκτός της Ιεράς Μονής το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κατερίνης συνεδρίασε και εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο απαντάει στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους. (Πατήστε εδώ για το Δ.Τ.)

Στην συνέντευξη ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανέστης Μυστρίδης ανέφερε ότι: ''Είναι γνωστές οι διαθέσεις της Μητρόπολης εδώ και χρόνια να έρθει σε μία αντιπαράθεση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι θρησκευτικοί μας ηγέτες, της Μητρόπολης και όπου αλλού, θεωρούν ότι κακώς υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και η περιουσία αυτή πρέπει να περιέλθει στην Εκκλησία. Εμείς επ' αυτού δεν θα πάρουμε καμία θέση, εμείς βλέπουμε τί ισχύει σήμερα. Η προσωπική μας άποψη μπορεί να συνταυτίζεται με αυτή της Εκκλησίας, αυτό δεν έχει καμία σημασία.''

''Είχαν προηγηθεί ανάλογα έγγραφα προς τη Μητρόπολη και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Οπότε το ότι δεν γνώριζε ή ότι δεν ήξερε Δεσπότης ότι θα γίνει αυτό, κατ' εμέ δεν είναι ειλικρινές αν ειπώθηκε. Δεν λέω ότι δεν είναι ειλικρινής ο Δεσπότης, αλλά αν κάποιος είπε ότι εκείνη την ημέρα ήταν όλοι προετοιμασμένοι ότι θα γίνει η Θεία Λειτουργία και δεν έγινε, αφού τους είχαμε ειδοποιήσει και είχαμε στείλει και πρόγραμμα το πότε μπορεί ο συγκεκριμένος φύλακας να ανοίξει'' δήλωσε σε άλλο σημείο ο κ. Μυστρίδης.

Για δημοσίευματα που κυκλοφόρησαν σε εκκλησιαστικά μπλογκ και αναφέρετε ότι με εισαγγελική παρέμβαση άνοιξε η Ιερά Μονή Πέτρας ο κ. Μυστρίδης απάντησε: ''Το διαψεύδω αν υπάρχει τέτοιο δημοσίευμα. Δεν έγινε καμία παρέμβαση Εισαγγελέα. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Εμένα δεν μου κοινοποιήθηκε κάτι από Εισαγγελέα, το διαψεύδω κατηγορηματικά''.

''Δεν έχω κανένα λόγο να έρθω σε σύγκρουση με την Εκκλησία και γενικά με την Μητρόπολη. Αυτό δεν σημαίνει ότι σαν Διοικητής του Νοσοκομείο Κατερίνης και Πρόεδρος του Δ.Σ. ότι δεν θα διασφαλίσω την περιουσία που μου εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Υγείας. Υσχυρίζεται η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης ότι εμείς απαγορεύσαμε την είσοδο και την τέλεση προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας, ενώ ξέρει ότι είχε ειδοποιηθεί, άρα δεν απαγορεύσαμε, προτείναμε'' πρόσθεσε ο κ. Μυστρίδης.

''Επίσης ας μας εξηγήσει ο Μητροπολίτης μας ή η Μητρόπολη για ποιον λόγο δεν εστάλη Ιερέας Δεκαπενταύγουστο πάνω στην Πέτρα και οι πιστοί φύγανε κι από εκεί δυσαρεστημένοι χωρίς να κοινωνήσουν, ο φύλακας περίμενε, δεν υπήρχε ειδοποίηση. Άρα βλέπετε ότι αν θέλαμε εμείς να χειριστούμε επικοινωνιακά αυτό το θέμα και να χτυπήσουμε τον θεσμό, γιατί εμείς με τον θεσμό της Μητρόπολης θέλουμε συνεργασία, αν όμως μας ρωτήσουν για το πρόσωπο που εκπροσωπεί τον θεσμό, εκεί έχουμε επιφυλάξεις, οφείλω να τις πω. Είμαι κατηγορηματικός, σεβόμαστε τον θεσμό, έχουμε επιφυλάξεις με το πρόσωπο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση'' συμπλήρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Επίσης ο κ. Μυστρίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου, η οποία ζητήθηκε για προσκύνημα στο Βόλο πριν από δύο χρόνια και από τότε βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους για φύλαξη και συντήρηση.

''Μας κάλεσε ο Εισαγγελέας Κατερίνης, όπου αφού καταθέσαμε τις απόψεις μας έκανε σύσταση ότι άμεσα η Εικόνα πρέπει να επιστραφεί στην Ιερά Μονή έως ότου λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικαλείται η Μητρόπολη. Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα από την Μητρόπολη. Για αυτό σας ανέφερα ότι σεβόμαστε τον θεσμό αλλά είμαστε επιφυλαχτικοί για το πρόσωπο που εκπροσωπεί αυτό τον θεσμό. Υπεύθυνος για την συντήρηση και μάλιστα για να φύγει αυτό το βυζαντινό κειμήλιο από τον Ναό είναι η εφορεία αρχαιοτήτων και όχι η Μητρόπολη. Άρα δεν είναι υπεύθυνη η Μητρόπολη για την φύλαξη και την συντήρηση. Αυτή την στιγμή η Εικόνα κατ' εμάς παράνομα παρακρατείται στην Μητρόπολη. Αυτή είναι η άποψη του Δ.Σ., παράνομη παρακράτηση της Εικόνας στην Μητρόπολη'' υπογράμμισε ο κ. Μυστρίδης.

''Προσωπική μου γνώμη, όχι ως Διοικητής, είναι ότι ο Ναός και τα κειμήλια πρέπει να επιστρέψουν στην Εκκλησία. Δεν μπορεί ένα Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που εξυπηρετεί θέματα υγείας να είναι επιφορτισμένο με αυτά τα κειμήλια, αλλά προς το παρόν είμαστε οι θεματοφύλακες'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Σημείωση Romfea.gr: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το site όπου αναφέρει ο δημοσιογράφος στο βίντεο της συνέντευξης, μας ενημέρωσε ότι όσα αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης είναι ανυπόστατα και τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Εμφανίσεις: 301743
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: