Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

samarina 6

Του Κωνσταντίνου Κυπριζλή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάζεται κατά τον τριήμερο εορτασμό η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς (Κοίμησης της Θεοτόκου) της ορεινής Σαμαρίνας του Ν. Γρεβενών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ ανήμερα της εορτής Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και στη συνέχεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ τελέσθηκε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας γύρω από τον Ιερό Ναό με τη συγκινητική παρουσία εκατοντάδων πιστών αλλά και επισκεπτών του χωρού την οποία συνόδευαν νέοι του χωριού με παραδοσιακές φορεσιές.

Το πρωί της 16ης Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ με τη συμμετοχή πληθώρας ιερέων από την περιοχή των Γρεβενών.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του ναού τελέσθηκε το τοπικό παραδοσιακό έθιμο του "Τσιάτσιου", η παράδοση του οποίου θέλει τον Μητροπολίτη να ξεκινά τον χορό και να ακολουθούν οι Σαμαριναίοι και Σαμαριναίες με παραδοσιακές φορεσιές.

samarina 1

samarina 1

samarina 1

samarina 1

samarina 1

samarina 1

Εμφανίσεις: 300911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: