Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018

zavorda 6

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας.

Των ιερών Ακολουθιών, πού ξεπέρασαν εν συνόλω τις 13 ώρες, προέστη, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ μαζί με Καθηγουμένους και μοναχούς πολλών Ιερών Μονών, πού κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να εορτάσουν τον θαυματουργό Όσιο.

Την παραμονή έγινε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της ομώνυμου Ιεράς Μονής Αρχιμ.κ.Μάξιμος, και εν συνεχεία ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Λιτανεία των λειψάνων του Οσίου.

Το ίδιο απόγευμα ετελέσθη και το Κτιτορικό Μνημόσυνο. Παράλληλα με τις μοναστηριακές ακολουθίες στην κυρίως Μονή ετελέσθησαν και πλήρεις ιερές ακολουθίες στο μετόχι του Αγίου Δημητρίου για τις γυναίκες.

Στην πανηγυρίζουσα αδελφότητα και στους πολυπληθείς πιστούς απηύθυνε Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικος Πατριάρχης.

zavorda 1

zavorda 1

zavorda 1

zavorda 7

zavorda 7

zavorda 7

zavorda 2

zavorda 2

Εμφανίσεις: 301079
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: