Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 05/08 13:34

DSC 7525

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στον Καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του θεοφ. Επισκόπου Σούπρασλ κ. Ανδρέα (Εκκλησία της Πολωνίας).

Ο Επίσκοπος μαζί με Ιερείς και ορθόδοξοι φοιτητές από την Πολωνία φιλοξενούνται στην Αργολίδα από την Μητρόπολη Αργολίδος, στα πλαίσια του πνευματικού έργου που συντελείται στην μειονοτική ορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Οι Πολωνοί μένουν στις εγκαταστάσεις του Ιερού προσκυνήματος Ζόγκα στο Ελληνικό Αργολίδος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας οι Πολωνοί φοιτητές έψαλαν στα Πολωνικά.

Κατά την παραμονής τους στην Αργολίδα επισκέφθηκαν διάφορα προσκυνήματα, Μονές και αρχαιολογικούς χώρους.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εξήρε το έργο που επιτελούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Πολωνία και τόνισε πως θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αργολίδα.

Από μεριά του ο Επίσκοπος Σούπρασλ Ανδρέας, ο οποίος είναι Ελληνομαθής μιας και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την Αβραμιαία φιλοξενία και προσκάλεσε τον Μητροπολίτη να επισκεφτεί την χώρα του μαζί με τους νέους του κέντρου νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδος.

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

DSC 7334

Εμφανίσεις: 300555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: