Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 01/08 21:54

DSC 4306g

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια τελέσθηκε η πρώτη ακολουθία της παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σούπρασλ κ. Ανδρέα.

Την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως παρακολούθησαν πάρα πολλοί πιστοί που προσήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία.

Ο ιερός ναός της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου είναι δισυπόστατος και το ένα κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η εκκλησία είναι χτισμένη σε λόφο με πανοραμική θέα σε όλη την πόλη του Ναυπλίου.

Μαζί με τον Επίσκοπο Ανδρέα έχουν έρθει στην Ελλάδα και ομάδα εβδομήντα περίπου ορθοδόξων νέων από την Πολωνία, στα πλαίσια του πνευματικού έργου που συντελείται στην μειονοτική ορθόδοξη κοινότητα της χώρας.

Οι Πολωνοί φιλοξενούνται στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος στις εγκαταστάσεις του Ιερού προσκυνήματος Ζόγκα στο Ελληνικό Αργολίδος.

Μαζί με τους μαθητές ,οι οποίοι είναι μέλη ορθόδοξης χορωδίας στην Πολωνία, ήταν κι Ιερείς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφθηκαν διάφορα προσκυνήματα, Μονές και αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα. Κατά την διάρκεια της παρακλήσεως, μέλη της ορθόδοξης χορωδίας έψαλλαν στα Πολωνικά.

Μετά το πέρας της παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού παρέθεσαν γεύμα στους φιλοξενούμενους Ορθοδόξους Πολωνούς.

DSC 4369

DSC 4369

DSC 4369

DSC 4369

DSC 4369

DSC 4369

Εμφανίσεις: 301667
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: