Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

giagkou kathigitis

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., νέος Κοσμήτορας εξελέγη ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Θεόδωρος Γιάγκου.

Ο κ. Γιάγκου είναι Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου με αναγνωρισμένο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Είναι Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Άρχων Διδάσκαλος της Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και μέλος διαφόρων Επιστημονικών Εταιρειών.

Ο κ. Γιάγκου, μετά την εκλογή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Καθηγητές των δυο Τμημάτων για την τιμή προς το πρόσωπό του και δήλωσε οτι με αυξημένη ευθύνη θα διακονήσει τη Θεολογική Σχολή, η οποία έχει ιδιαίτερη συμβολή στη μελέτη και προβολή της πατερικής παράδοσης στο σύγχρονο κόσμο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Θεολογικές Σπουδές στο χώρο των Βαλκανίων αλλά και ευρύτερα στον Ορθόδοξο θεολογικό κόσμο.

Τούτο εξάλλου απoδείχθηκε χαρακτηριστικά κατά το πρόσφατο επιτυχημένο 8ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Θεολογίας, που οργάνωσε η Σχολή με θέμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Εμφανίσεις: 302167
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: