Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS914

Η θεοφιλής Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου, με πρωτοβουλία και χορηγία των ευγενικών Αρχόντων της, οργάνωσε εβδομάδα αφιερωμένη στον Θαυματουργό Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον Ιατρό.

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου μετέφερε στην Κοινότητα και στην Ομογένεια στην Αγγλία ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος έχει παρουσιάσει και αναδείξει τον Ιαματικό Άγιο σε όλο τον Ελληνισμό.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου ο Μητροπολίτης Αργολίδος μετέφερε στο Λονδίνο στις 24 Απριλίου 2018 τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά.

Η υποδοχή έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Β.Δ Λονδίνου από κλήρο και λαό. Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στην Αγγλία έως και τις 30 Απριλίου.

Θα μεταφερθούν σε όλες τις Κοινότητες, εντός και εκτός Λονδίνου, με σκοπό να δοθεί η ευλογημένη δυνατότητα σε όλους τους Ομογενείς να προσκυνήσουν, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας τα Τίμια Λείψανα.

Την μεγάλη του χαρά εξέφρασε κατά την υποδοχή των Ιερών Λειωάνων του Αγίου Λουκά ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Σαλαπάτας , τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Γρηγόριο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά Λείψαν ,όσο και στον Μητροπολίτη Αργολίδος για τον κόπο που έκανε . Ο Ιερέας π. Αναστάσιος είναι γέννημα θρέμμα του Ναυπλίου.

Το υλικό παραχωρήθηκε από τον κ. Αλέξιο Γεννάρη

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

AGGLIA ARGOLIDOS NEKTARIOS4

Εμφανίσεις: 300507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: