Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

kiebo 3

Μια ιδιαίτερη σημαντική εκδήλωση, έγινε στις 18 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του Σπηλαίου της Λαύρας του Κιέβου. 

Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου «Το 'Αγιον 'Ορος – το υψηλότερο σημείο της γης» που μεταφράστηκε στα Ουκρανικά από τον Ανδρέα Ους, διευθυντή του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Η Ορθόδοξη κληρονομία της Ουκρανίας στο 'Αγιον Όρος», και εκδόθηκε το 2017 από το εκδοτικό οίκο ΔΥΧ Ι ΛΙΤΕΡΑ (Πνεύμα και Γράμμα). 

Η παρουσίαση έγινε μέσα σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, και με την παρουσία του εκπροσώπου του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Ονουφρίου, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μποροδιάνκα κ. Βαρσανουφίου. 

Στη παρουσίαση ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος εξιστόρησε πως γράφτηκε το βιβλίο, μίλησε για την γνωριμία με τους σύγχρονους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο και με άλλους Γέροντες του Αγίου Όρους.

Επίσης απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του πνευματικού και επιστημονικού περιεχομένου. 

Να αναεφερθεί ότι ο Ανδρέας Ους παρουσίασε μια άλλη του μετάφραση το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη «Ο Χριστός είναι το Παν!» που εκδόθηκε από το εκδοτικό οίκο «ΑΔΕΦ» πριν από λίγες εβδομάδες. 

Κατά την παραμονή του στο Κίεβο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες και να μιλήσει με πολλούς Ουκρανούς νέους στο μοναστήρι του Οσίου Ιωνά που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Βοτανικό πάρκο του Κιέβου.

kiebo 1

kiebo 1

kiebo 1

kiebo 1

kiebo 1

kiebo 1

Εμφανίσεις: 300480
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: