Γράφτηκε από τον/την newmoney. Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

arxiepiskopi

Της Στεφανίας Σούκη


Τη θετική συγκυρία του τουρισμού της Αθήνας για την αξιοποίηση ακινήτων που μέχρι σήμερα δεν έφερναν έσοδα, λόγω και της κρίσης στην κτηματαγορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σπεύδει να αξιοποιήσει η Εκκλησία, με δεδομένη τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που ούτως ή άλλως διαθέτει στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Έτσι, ένα ακόμη ακίνητο, στην περιοχή του Ψυρρή, προορίζεται για ξενοδοχειακή χρήση, με βάση τη διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες.

Πρόκειται για κτίριο επί της οδού Σαρρή 26 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο βγαίνει προς μίσθωση με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα που ζητεί η Μονή αντιστοιχεί στο ποσό των 6.000 ευρώ πλέον 2%, ενώ η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την οποία θα μισθωθεί το ακίνητο είναι για περίοδο δώδεκα ετών.

Το κτίριο, έξι ορόφων και 1.705 τ.μ. είναι από τις περιπτώσεις κτιρίων του κέντρου που διατίθεται ως αυτοτελές και διαθέτει προδιαγραφές για ξενοδοχείο, κάτι το οποίο επιζητούν όσοι –πολλοί- ενδιαφερόμενοι επενδύουν αυτή την στιγμή στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναζητώντας ακίνητα για τη μετατροπή τους σε καταλύματα, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε ακόμη και για επιπλωμένα διαμερίσματα.

Εξ’ ου άλλωστε και η τάση, ειδικά στην περιοχή του Ψυρρή και του ευρύτερου ιστορικού τριγώνου της Αθήνας, για τη μετατροπή πρώην επαγγελματικών κτιρίων σε ξενοδοχεία, ενώ ειδικά για τα ακίνητα της Εκκλησίας που διατίθενται προς μίσθωση και βγαίνουν κατά καιρούς σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, τα περισσότερα από αυτά είναι ,κατά κύριο λόγο, μεμονωμένες ιδιοκτησίες και διαμερίσματα.

Όσον αφορά το ακίνητο της Μονής, για το οποίο «τρέχουν» ήδη οι διαδικασίες, οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν προς το τέλος Απριλίου.

Εμφανίσεις: 287907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: